STS Holding

Polityka prywatności

Business image

Klauzula informacyjna

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE ( dalej: „RODO”) informuję, że:

  1. Administratorem podanych danych osobowych jest STS Holding S.A. z siedzibą w Katowicach, przy ul. Porcelanowej 8.
  2. W sprawach dotyczących przetwarzania przez STS Holding S.A. danych osobowych prosimy o kontakt:
    • listownie na adres: STS Holding S.A., ul. Porcelanowa 8, 40-246 Katowice, lub
    • za pośrednictwem e-mail: [email protected]
  3. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celu wykonania usługi jaką będzie wysyłka newslettera przez STS Holding S.A., na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO,
  4. Państwa dane osobowe w postaci adresu e-mail oraz numeru telefonu komórkowego będą przetwarzane i przechowywane wyłącznie w celu wysyłania newslettera STS Holding S.A. oraz subskrypcji informacji sms na temat STS Holding S.A.
  5. Dane osobowe będą przechowywane tak długo jak aktywna jest subskrypcja newslettera oraz SMS, jednak nie dłużej niż do czasu rezygnacji przez Państwa z otrzymywania tych informacji (art.6, ust.1 lit.a RODO).
  6. Państwa dane osobowe nie będą przekazywane poza obszar EOG.
  7. Posiadają Państwo prawo do:
    • żądania dostępu do swoich danych osobowych (art. 15 RODO)
    • ich sprostowania (art. 16 RODO),
    • prawo do przenoszenia danych (art. 20 RODO),
    • do ich usunięcia (art. 17 RODO)
    • ograniczenia ich przetwarzania (art. 18 RODO).
    • prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych (art. 21 RODO)
    • prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  8. Zgodnie z art. 7 RODO mają Państwo prawo do wycofania zgody na przetwarzanie udostępnionych danych osobowych. Wycofanie zgody polega na użyciu przycisku „wypisz” i usunięciu swojego adresu e-mai z listy mailingowej newslettera oraz usunięcia numeru telefonu z listy wysyłkowej sms info.
  9. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak jest niezbędne do wykonania usługi wysyłki newslettera.

Polityka Cookies

Serwis Internetowy www.stsholding.pl (dalej: „Serwis”) wykorzystuje pliki „cookies”.

  1. Pliki cookies (ciasteczka) są to informacje tekstowe, wysyłane przez stronę www i zapisywane przez przeglądarkę internetową po stronie użytkownika. Informacje te mogą być odczytywane i zmieniane przez podmiot, który je utworzył. Cookies umożliwiają dostosowanie zawartości strony do preferencji użytkownika oraz zoptymalizowanie sposobu korzystania przez danego Użytkownika ze strony. Mechanizm cookies umożliwia także utrzymanie sesji użytkownika, dzięki czemu nie ma potrzeby logowania się na każdej podstronie Serwisu oraz tworzenie statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.
  2. Pliki cookies, w zależności od przeznaczenia mogą być przechowywane przez określony czas, do zamknięcia przeglądarki lub na stałe (do czasu usunięcia ich przez użytkownika). Cookies przechowywane na stałe wykorzystywane są w przypadku, kiedy informacje w nich zapisywane chcemy zachować nawet po zamknięciu przeglądarki. Użytkownicy większości przeglądarek mają możliwość ograniczenie maksymalnego czasu przechowywania takiego pliku na komputerze. Lista strona opisujących ustawienia cookies w popularnych przeglądarkach znajduje się w dalszej części dokumentu.
  3. Dane przechowywane w cookies nie mają żadnego wpływu na ustawienia i funkcjonowanie zainstalowanego w komputerze użytkownika oprogramowania. Zasięg ich działania ogranicza się wyłącznie do przeglądarki internetowej i strony, która je zainstalowała.
  4. W celu zapewnienia funkcjonalności, dla analiz i w celach reklamowych STS Holding korzysta z usług stron trzecich, które mogą tworzyć i wykorzystywać pliki cookie i podobne technologie na stronie internetowej i aplikacjach obsługiwanych przez STS Holding, a także na stronach internetowych i aplikacjach innych niż te obsługiwane przez STS. Dodatkowe informacje o celach i zakresie zbierania i przetwarzania danych przez te podmioty, jak również o swoich prawach oraz ustawianiu opcji by chronić swoją prywatność, można uzyskać w politykach prywatności tych podmiotów. Jeżeli użytkownik jest zainteresowany uzyskaniem informacji o plikach cookies gromadzonych przez podmioty trzecie, powinien skontaktować się z STS Holding S.A. w celu uzyskania aktualnej listy podmiotów współpracujących.
  5. W większości przypadków oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies na komputerze użytkownika. Użytkownicy strony www.stsholding.pl mogą w każdej chwili dokonać zmiany tych ustawień. Popularne przeglądarki internetowe umożliwiają automatyczne dopuszczenie zapisu plików cookies, blokowanie ich automatycznej obsługi lub każdorazowe potwierdzanie możliwości ich zapisania na komputerze użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  6. Na wymienionych poniżej stronach internetowych zawarte są szczegółowe informacje dotyczących ustawień obsługi plików cookies w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych:
  7. Wyłączenie cookies znacznie ogranicza funkcjonalność większości stron, w skrajnym wypadku może także całkowicie uniemożliwić korzystanie z danej witryny.
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    1. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    3. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
    4. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    5. cookies sieci społecznościowych: te pliki cookies mogą być zapisywane na urządzeniu Użytkownika przez witryny sieci społecznościowych, aby umożliwić udostępnianie treści z Serwisu. Te witryny sieci społecznościowych są ujawnione w serwisie za pomocą przycisków, umożliwiających identyfikowanie użytkownika w trakcie wizyty w Serwisie. Dodatkowe informacje o tych aplikacjach można znaleźć w konkretnych zasadach ochrony prywatności każdej z tych witryn sieci społecznościowych.
This site is registered on wpml.org as a development site.